PSD Ploieşti este, cu siguranţă, singura filială a unui partid din Prahova care poate trimite în Parlament numai politicieni de prim rang. De altfel, şi concurenţa este una extrem de numeroasă, foarte mulţi membri dorind un loc eligibil. Iar fiecare aduce ca argument  experienţa profesională, calitatea morală şi susţinerea alegătorilor.

PSD Ploieşti  a decis, în şedinţa din această săptămână, să facă propunerile pentru cei care vor reprezenta Ploieştiul în lupta pentru ocuparea unui loc de parlamentar la alegerile din decembrie. Trei social-democraţi au şanse reale in aceasta competiţie. Este vorba despre Augustin Mitu, senator şi profesor universitar, George Botez, avocat şi consilier local şi Cristian Ganea, viceprimar , fost viceprimar cu atribuţii de primar şi preşedinte al PSD Ploieşti, .

Zvonurile spun că organizaţia municipală va primi numai două locuri eligibile, iar departajarea va fi făcută de către conducerea centrală a PSD:

“A fost o şedinţă în care am discutat mai multe propuneri. Nu s-a votat, dar numeric propunerile au vizat, in principal, trei candidaţi. Pentru Senat, profesorul universitar Augustin Mitu, iar pentru Camera Deputaţilor, subsemnatul, avocat George Botez şi economistul Cristian Ganea.  Au existat 11 propuneri, cu menţiunea că Laura Moagher este susţinută pentru un loc eligibil care trebuie acordat Organizaţiei de Femei a PSD Prahova”, ne-a declarat George Botez, unul dintre candidati.

Social democratul ne-a explicat că nu există informaţii despre existenţa vreunui criteriu de departajare, iar decizia finală va fi luată de către Comitetul Executiv Naţional al PSD, Biroul Judeţean urmând doar să trimită lista cu propuneri insotita de CV-ul fiecarui candidat.

Conform analizelor, social democraţii speră să obţină şaşe locuri din 11 la Camera Deputaţilor şi cel puţin două la Senat.

Este o competiţie foarte strânsă, iar la judeţ lista este destul de mare. Sunt oameni cu competente profesionale remarcabile si cu o activitate politica redutabila. Am înţeles că vorbim despre profesorul Mihai Albulescu, despre senatorul Radu Oprea, Emanoil Savin, Georgică Severin, Rodica Paraschiv, Fabioara Ionescu, Vlad Cosma şi alţii. Noi ne referim, însă, doar la organizaţia PSD Ploieşti care a reuşit o performaţă foarte bună la alegerile locale din vară. Avem 11 locuri de consilieri şi formăm majoritatea alături de partenerii de la ALDE. Nu putem să uităm că Ploieştiul este şi va rămâne cea mai mare şi mai puternică organizaţie locală a PSD Prahova şi sperăm să primim un număr cât mai mare de locuri eligibile pentru a reprezenta cu cinste Prahova in Parlamentul Romaniei. Până la urmă este o competiţie internă şi sper să fie una bazată pe o corectă evaluare a competenţelor fiecărui candidat, pe munca sa politică şi pe notorietatea pozitivă”, ne-a mai spus George Botez.