Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că, în pofida noilor acuzaţii ale DNA şi controlului judiciar, Victor Ponta îndeplineşte criteriile de integritate ale partidului pentru a candida la alegerile parlamentare.

Întrebat dacă Victor Ponta se va regăsi pe listele PSD, Dragnea a răspuns: ”Sper să fie, şi mai ales în ultima perioadă a spus toată presa că avem relaţii reci, atunci se pare că eu nu o să risc să fiu acuzat că l-am favorizat. Eu îmi doresc ca Victor Ponta să fie pe listele PSD, pentru că este un om care a făcut multe pentru această ţară şi îmi doresc să fie implicat în campania electorală”.  
 
Dragnea a mai spus că situaţia în care se află Victor Ponta nu încalcă criteriile de integritate ale partidului, iar acesta poate candida în alegeri.

Fostul premier Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.