Fostul deputat PDL Florin Anghel este audiat, joi, la DNA Ploieşti, surse judiciare spunând că el este acuzat de instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care are calitatea de suspect şi consilierul judeţean Dănuţ Cornea.

Florin Anghel, care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi deputat PDL, a venit, joi, în jurul orei 11.00, la sediul DNA Ploieşti unde, potrivit unor surse judiciare, a fost citat în calitate de suspect, într-un dosar privind fapte de corupţie, scrie MEDIAFAX.

La intrare, el a declarat jurnaliştilor că nu ştie pentru de ce a fost citat la audieri.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar este vorba despre vânzarea subevaluată a unor terenuri pe care CJ Prahova le-a primit în urma unui schimb cu Ministerul Apărării, în zona ”Ciuperceasca” din judeţul Prahova.

Florin Anghel este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Prahova. El a condus Consiliul Judeţean în perioada 2004-2008, iar între 2008 şi 2012 a fost deputat din partea PDL, dar şi prim-vicepreşedinte al PDL Prahova, organizaţie condusă în acea perioadă de Roberta Anastase.

În 2012, Florin Anghel s-a retras din viaţa publică, iar în colegiul în care el a fost deputat a candidat fiul său, Alexandru Anghel. Acesta nu a fost ales parlamentar, pierzând în favoarea candidatului USL de la acea vreme, deputatul Virgil Guran.