Victor Ponta si-a depus mandatul de premier, a anunţat Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Anunţul a fost facut de Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului. Ca urmare a demisiei, Guvernul este dizolvat.

Premierul îşi a anunţă demisia într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

„Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a spus premierul

„Mi-am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele. Vreau să mulţumesc tuturor celor care şi-au făcut datoria. Răspunderea juridică va fi stabilită de justiţie. Sper să nu fie vorba de răzbunare. Să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea. Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a declarat Ponta.