Social democraţii prahoveni sunt în plin proces de reorganizare. După apariţia unui Comitet de Organizare la nivel judeţean, coordonat de Codrin Ştefănescu împreună cu Mircea Cosma, şi la PSD Ploieşti a început procesul de reorganizare.

Astfel, consilierii municipali PSD au avut o şedinţă internă în care au solicitat schimbarea liderului interimar, deputatul Ion Eparu. Aleşii PSD sunt nemulţumiţi de modul în care Eparu conduce filiala,acuzându-l de lipsă de implicare. Consilierii au propus conducerii judeţene numirea consilierului Cristian Ganea la şefia PSD Ploieşti.

Cristian Ganea va candida la alegerile interne din PSD Ploieşti, alegeri care vor avea loc pe 11 septembrie, fiind un redutabil contracandidat pentru deputatul Ion Eparu. Nu de alta, dar social democraţii ploieşteni nu mai doresc un preşedinte care să locuiască în altă localitate (Ion Eparu locuieşte la Ariceştii Rahtivani).

Consilierii locali au mai solicitat conducerii judeţene a PSD ca atribuţiil de secretar al organizaţiei PSD Ploieşti să fie delegate lui Răzvan Ursu

Tot, în şedinţa de ieri, consilierii locali social democraţi au desemnat un alt lider al grupului PSD din Consiliul Local Ploieşti.Constantin Popa a anunţat că doreşte să renunţe la această funcţie, fiind desemnat lider avocatul George Botez.

Social democraţii ploieşteni au desemnat şi un  comitet pentru organizarea alegerilor interne compus din viceprimarul Iolanda Băzăvan- preşedinte şi din Mihai Păun, Donald Constantin, Nicoleta Naforniţă şi Răzvan Ursu