Social democraţii ploieşteni atrag atenţia, printr-un comunicat de presă, că Andrei Volosevici lasă Ploieştiul fără apă caldă şi căldură, dar încearcă să arunce vina pe alţii. 

Publicăm integral comunicatul PSD Ploieşti: 

"Organizaţia municipală PSD Ploieşti constată cu nedisimulată surprindere că primarul liberal al municipiului a devenit un simplu spectator în problema extrem de importantă a furnizării de agent termic şi apă caldă pentru cetăţenii din Ploieşti.

După ce a reuşit performanţa, deloc de invidiat, de a fi girat o creştere cu peste 500 de lei a preţului gigacaloriei, prin votul majoritatii PNL-USR, Ploieştiul situându-se pe un nedorit prim loc în România la preţul de livrare a agentului termic şi după ce şi-a luat angajamente faţă de ploieşteni, bazate doar pe cuvântul său, nu şi pe cifre, aşa cum ar fi stat bine unui bun manager al oraşului, acum Volosevici se declară “îngrijorat” de faptul că există posibilitatea ca în vară ploieştenii să nu mai beneficieze de apă caldă.

Ce nu spune primarul Ploieştiului este că a premeditat această poziţie, delegând problema termiei unuia dintre viceprimari, respectiv celui “furnizat” de USR – persoană fără experienţă şi cu abilităţi minime care să-i permită să rezolve problema - cu care PNL se află în frăţie la Ploieşti. Cu alte cuvinte, atunci când a “mirosit” că este groasă, Andrei Volosevici s-a spălat pe mâini, asumându-şi un rol de observator al subordonatului inabil, deşi el trebuia să fie cel care rezolvă problema.

Dorim să atragem atenţia primarului din Ploieşti că atribuţiile de “observator” al problemei pe care acesta le exercită şi rolul de persoană îngrijorată nu figurează în Codul Administrativ, legea spunând clar că el coordonează realizarea serviciilor publice de interes local, adică răspunde de ele. Nu viceprimarii, nu directorii, nu oricine altcineva !

Aceasta înseamnă, domnule primar, că ar trebui să părăsiţi echipa “îngrijoraţilor” şi să treceţi, drept căpitan în echipa “preocupaţilor activ” de rezolvarea problemei termiei.

Dacă politic aţi premediat distanţarea dumneavoastră de criza termiei din Ploieşti şi aţi ales delegarea viceprimarului USR cu atribuţia de a finaliza licitaţia, astfel încât să puteţi arăta cu degetul o altă persoană vinovată, e problema dumneavoastră şi face parte din arsenalul cu care ne-aţi obişnuit.

Numai că, recitind promisiunile pe care le-aţi făcut în campania electorală, nu am regăsit nici scumpirea enormă a energiei termice, nici pasarea răspunderii către alţii, nici falimentul primăriei. Iar ele există!

Dar, se vede clar că vechiul proverb românesc cu “ciorba reîncălzită nu mai are acelaşi gust” este mai mult decât adevărat referitor la cel de-al doilea mandat de primar pe care îl  îndepliniţi.

Numai că ploieştenii merită mai mult decât scumpiri şi promisiuni. Merită respect, iar asta se pare că aţi uitat!"