Liderii PDL s-au întâlnit, duminică la Ţebea, cu preşedintele Traian Băsescu, şeful statului fiind însoţit de mai marii Mişcării Populare. Imediat după întrevedere, presedintele PDL Vasile Blaga a susţinut că relaţiile cu Traian Băsescu ar ramas aceleaşi.

"Noi eram în cortul nostru pentru şi a venit şi preşedintele.", a spus şeful PDL pentru pesurse.ro .

Întrebat daca se poate vorbi despre o împăcare, Vasile Blaga a spus că "Nu a fost vorba de nici o ceartă, nu m-am certat cu el şi nu am de ce să ma împac cu el. A fost ceva normal, nici o altă treabă."

Reamintim că pe 23 martie, după ce PDL l-a reales în fruntea partidului pe Vasile Blaga, preşedintele Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj video în care şi-a luat „adio" de la PDL, anunţând că se desparte definitiv şi irevocabil de partidul său de suflet, urmând să construiască o altă formaţiune de dreapta. După două zile, consilierii lui, în frunte cu Cristian Diaconescu, au anunţat iniţierea fundaţiei Mişcarea Populară, înregistrată la OSIM pe numele Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui. La sfârşitul lunii iulie a fost lansat şi Partidul Mişcarea Populară, condus de mai mulţi foşti reprezentanţi PDL, în frunte cu deputatul Eugen Tomac, care deţine în prezent funcţia de preşedinte interimar al formaţiunii.