Senatul va avea activitate în plen luni, marţi şi miercuri, conform unei propuneri a liberalului Sorin Roşca Stănescu, adoptată în şedinţa de plen. Până acum, senatorii lucrau în plen în zilele de luni şi marţi.

Noul program urmează să fie discutat şi în Biroul Permanent al Camerei Superioare a Parlamentului. Propunerea senatorului PNL a fost aprobată cu 73 de voturi pentru, 19 voturi împotrivă şi 13 abţineri.

“Propun să lucrăm luni, marţi şi miercuri în plen, pentru că avem foarte multe proiecte de legi serioase, grele, care trebuie dezbătute în timp mai îndelungat, dar ca să fie dezbătute trebuie să fie cunoscute. Reamintesc că ordinea de zi pentru şedinţa de azi am primit-o la ora 10,20, ultima formulă. Este cu neputinţă să dezbatem, în mod responsabil şi în cunoştinţă de cauză, atâtea proiecte de legi, mai ales în condiţiile în care - şi vă dau un exemplu de astăzi: din 18 proiecte depuse de colegii parlamentari, 15 au aviz negativ de la Guvern, iar trei nu au niciun fel de aviz şi asta presupune, într-o mai mare măsură, să ne aplecăm fiecare pe aceste proiecte de legi pentru a decide ce facem cu ele. De asemenea, propun ca de aici încolo ordinea de zi să ne fie adusă la cunoştinţă cu o săptămână înainte, pentru a avea timp să ne pregătim”, a declarat Sorin Roşca Stănescu.