Simona Maya Teodoroiu a fost desemnată, miercuri, de către plenul Senatului, pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), după ce postul deţinut de Toni Greblă a fost declarat vacant ca urmare a demisiei acestuia.

Desemnarea Simona Maya Teodoroiu ca judecător al CCR a fost aprobată de Senat, prin vot secret, cu 87 de voturi "pentru" şi 73 de voturi "împotrivă".

Simona Maya Teodoroiu a fost propusă de către grupul PSD din Senat pentru această funcţie. Contracandidata sa, Mona-Lisa Neagoe, propunerea PNL, a primit 73 de voturi "pentru" şi 87 de voturi "împotrivă".

Din totalul de 168 de senatori şi-au exprimat votul 162, însă două voturi au fost anulate.

"Senatul ia act de vacantarea locului de jucător la Curtea Constituţională ca urmare a încetării prin demisie a mandatului domnului judecător Toni Greblă. Doamna Simona Maya Teodoroiu se numeşte în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru diferenţa de mandat, respectiv până la data de 15 iunie 2019, dată la care va expira mandatul de nouă ani pentru care a fost numită doamna Iulia Antoanela Motoc", se arată în Hotărârea adoptată de Senat.