Încet, încet, grupul PNL dispare din Consiliul Local Ploieşti. Surse politice ne-au dezvăluit că un alt consilier municipal liberal se află în discuţii avansate cu UNPR, urmând a fi anunţată aderarea sa la acest partid cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Alesul negociează şi poziţia sa în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Ploieşti, comisii care se pare că îşi vor schimba componenţa la următoarea şedinţă CL.

Marele perdant al acestor schimbări va fi Cristian Dumitru care va rămâne fără şefia Comisiei de Patrimoniu din CL. De altfel, aceste reorganizări ale comisiilor de specialitate sunt dorite de aleşii locali ploieşteni după ce în Consiliul Local Ploieşti vorbim despre o nouă configuraţie politică.

Prin pierderea unui nou consilier local, PNL Prahova demonstrează că este într-un trend descendent vizibil. Practic, partidul tinde să dispară, mai ales că alături de deputatul Mircea Roşca au mai rămas foarte puţini primari. PNL Prahova a devenit în acest moment un  partid format din mai multe facţiuni care nu agreează actuala conducere şi caută metode de a-l debarca pe Mircea Roşca de la şefia filialei.

Nu trebuie să omitem faptul că liberalii practic nu mai au organizaţie la Ploieşti. După şefia deputatului Alexandri Nicolae şi interimatul prelungit al lui Roşca, PNL Ploieşti a dispărut, de campania electorală în municipiu ocupându-se doar reprezentanţii PDL.

Rămas fără membrii în filiala pe care o conduce, Mircea Roşca va fi o pradă sigură în faţa Robertei Anastase, care a demonstrat cu ocazia mitingului lui Klaus Iohannis că are un partid puternic, capabil să intre în orice bătălie electorală.