Poliţiştii constănţeni au făcut 16 percheziţii, într-un dosar penal de evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, prejudiciul în acest caz depăşind cinci milioane de lei. Anchetatorii au stabilit că este vorba despre mai multe societăţi fantomă care au indus în eroare reprezentanţii mai multor firme prin achiziţionarea de îngrăşăminte chimice pe care apoi nu le-au mai achitat.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data de 24 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au efectuat 16 percheziţii, pe raza judeţului Constanţa. În acest dosar anchetatorii fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziţie, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a trei societăţi comerciale, din judeţul  Constanţa.

 

La percheziţii au participat 29 de poliţisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

 

“Din investigaţii, a reieşit că este vorba despre societăţi tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, prin achiziţionarea unor produse folosite în agricultură (îngrăşăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat şi nu au evidenţiat în documentele financiar contabile producţia agricolă obţinută în aceeaşi perioadă, aceasta fiind comercializată în numele şi pe seama altor societăţi comerciale, prejuduciind în acest fel bugetul de stat şi alte societăţi comerciale”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

 

De asemenea, poliţiştii au descoperit şi ridicat documente financiar-contabile necesare soluţionării cauzei penale şi documentării activităţii infracţionale de care sunt bănuiţi reprezentanţii societăţilor comerciale în cauză.

 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat şi altor societăţi comerciale este estimat la 5.159.806 de lei.

 

Şase persoane, dintre care doi inculpaţi şi patru suspecţi, au fost duse şi audiate la sediul IPJ Constanţa, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

 

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro