O persoană înarmată a intrat într-o şcoală primară din San Bernardino, oraş din statul California. Trei elevi şi un profesor au fost răniţi. Atacatorul a murit.

Poliţia din San Bernardino a anunţat că doi adulţi au murit, unul dintre ei fiind cel mai probabil atacatorul, care s-a sinucis. Cea de-a doua persoană ar fi o profesoară.

Martorii spun că au auzit mai multe focuri de armă. Potrivit Poliţiei, cel puţin patru oameni au fost răniţi. Unul dintre aceştia este un cadru didactic.

Din primele informaţii, se pare că a fost vorba despre un atac urmat de o sinucidere.

Un elicopter a aterizat în apropiere pentru a prelua răniţii, doi elevi fiind transportaţi la spital.

Şcoala primară North Park se află acum sub asediu.

În decembrie 2015, un alt atac a avut loc în acelaşi oraş. 14 au fost ucişi şi alţi 21 au fost răniţi de către teroriştii Syed Rizwan Farook şi Tashfeen Malik. Cuplul de militanţi a deschis focul un training a funcţionarilor, care erau colegii de muncă ai lui Farook. Suspecţii în atacul din San Bernardino au fost prinşi şi lichidaţi de poliţie la câteva ore de la comiterea masacrului.

Autorităţile americane au determinat în urma anchetei că cei doi jihadişti au fost inspiraţi de islamismul extremist pentru a comite atacul din San Bernardino. Acesta a fost revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.