MAE precizează că, printre persoanele rănite în urma accidentului de tren de la Milano, s-a aflat şi un român, care a fost transportat la spital cu răni uşoare şi a fost externat.

"Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, printre răniţi s-a aflat un cetăţean român care a fost transportat la spital cu răni uşoare, ulterior fiind externat", anuţă joi MAE.

De asemenea, conform ministerului, Consulatul General al României la Milano urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar din dimineaţa zilei de joi

Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autorităţile locale fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Deraierea unui tren regional s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi grav joi dimineaţa, în apropiere de Milano, au anunţat salvatorii.

Deraierea, ale cărei cauze sunt în continuare necunoscute, a avut loc către ora locală 7.00 (8.00, ora României) şi s-a soldat de asemenea cu aproximativ 100 de răniţi uşor, a precizat Cristina Corbetta, o reprezentantă regională a serviciilor de intervenţie de la Milano, intervievată de postul Sky TG24.