Începând de mâine, vremea va fi în general închisă şi se va răci, mai accentuat în centrul, sud-vestul şi nord-estul ţării. Va ploua în majoritatea regiunilor, ziua pe arii mai extinse în nordul Olteniei şi al Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, izolat se vor totaliza peste 35 l/mp, iar noaptea în jumătatea de sud-vest a teritoriului, informeaza ANM.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3...4 grade în estul Transilvaniei şi 18...20 de grade în sudul Dobrogei şi extremitatea de sud-est a Munteniei, iar cele minime se vor situa între 0 şi 9 grade.

La Bucureşti, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze mai mari în a doua parte a zilei, când rafalele vor depăşi 50...55 km/h. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar minima va fi de 6...7 grade. 

Miercuri, valorile termice vor continua să scadă în majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru această dată, iar maximele termice se vor situa între 4 şi 11 grade. Excepţie va face Dobrogea şi sud-estul Munteniei, unde temperaturile diurne se vor menţine mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, până la 17...18 grade în sudul litoralului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.

În prima jumătate a zilei cerul va fi mai mult noros şi va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană se vor semnala precipitaţii mixte. Spre seară şi în cursul nopţii aria precipitaţiilor se va restrânge către jumătatea de sud-est a teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precipitaţii mixte în Transilvania şi în zona subcarpatică a Moldovei şi predominant ninsori la munte.

În rest înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile izolate. Se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate, local în sud-estul teritoriului şi pe spaţii mici în celelalte zone. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Mediafax