Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru şapte judeţe din nordul şi nord-vestul ţării, unde începând de joi seară şi până vineri dimineaţă vor fi ploi, iar în unele zone se va produce polei.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de joi seară, în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente, cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 de litri pe metru pătrat. În aceste zone vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar în zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. În centrul şi nord-estul ţării, pe arii restrânse se va produce polei.

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi până sâmbătă dimineaţa, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sălaj, avertizate cu cod galben, se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 60 de litri pe metru pătrat.