Circulaţia feroviară a fost oprită pe raza staţiei Videle din judeţul Teleorman, fiind observată scurgerea unei substanţe periculoase dintr-un vagon de marfă.

 

Incidentul a fost semnalat miercuri dimineaţă, iar traficul a fost oprit în jurul orei 09.20, potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. Personalul din staţia Videle, care asigura revizia tehnică a vagoanele, a observat scurgeri dintr-un vagon de marfă al unui operator privat.

 

„Personalul feroviar a anunţat operativ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis închiderea traficului feroviar pe raza staţiei Videle până la intervenţia echipei de mentenanţă a operatorului privat de marfă.

 

Trenul de marfă, compus din 20 de vagoane, aparţine operatorului privat Transferoviar Grup şi asigura un transport de propilenă în relaţia Palas – Râureni. Menţionăm faptul că până la redeschiderea traficului în condiţii de siguranţă, trenurile care circulă în relaţia Bucureşti Nord - Roşiori - Craiova - Timişoara, şi tranzitează staţia Videle, vor fi oprite în gările de pe traseu”, se arată în comunicat.

 

Potrivit sursei citate, patru trenuri de călători staţionează în gările Grădinari, Vadu Lat şi Olteni.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro