Românii care călătoresc în Germania sunt averitizaţi de MAE că programul zborurilor de pe aerporturile din Frankfurt, Düsseldorf şi München ar putea fi modificat luni din cauza grevei anunţate de Asociaţia însoţitorilor de bord.

Asociaţia însoţitorilor de zbor UFO a anunţat măsuri de grevă pentru luni, în intervalul orar 4:30 - 23:00, pentru zborurile de pe/către aeroporturile Frankfurt şi Düsseldorf, precum şi între orele 4:30 - 00:00 pentru zborurile de pe/către aeroportul München, informează MAE.

Cursele care vor fi efectuate de grupul de companii Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines nu sunt afectate de grevă şi se derulează de la şi către Frankfurt, Düsseldorf şi München, conform programului.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat duminică faptul că va anula 929 de zboruri luni, din cauza continuării grevei de către o parte a personalului său navigant, ceea ce va afecta aproximativ 113.000 de pasageri, relatează Reuters în pagina electronică.

Lufthansa încearcă să limiteze cât mai mult posibil efectele grevei şi să informeze pasagerii din timp cu privire la eventuale modificări ale programului zborurilor. Pasagerii pot verifica starea zborurilor pe site-ul www.lufthansa.com.

De asemenea, MAE reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de
călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.