Un bărbat din Tulcea este urmărit penal după ce a şantajat mai multe adolescente de 16 şi 17 ani, pe care le-a abordat pe site-uri de socializare, şi le-a determina să îi trimită fotografii indecente cu ele, spunând că în caz contrar va posta pe internet înregistrări video compromiţătoare cu ele.

Potrivit unui comunicat al IPJ Tulcea, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Tulcea, în colaborare cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, au identificat un bărbat de 30 ani din Tulcea acuzat de şantaj.

Oamenii legii au stabilit că bărbatul respectiv a folosit, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, mai multe conturi fictive pe site-uri de socializare, abordând mai multe adolescente de 16 şi 17 ani din judeţul Tulcea. El le-a ameninţat pe fete că deţine materiale compromiţătoare despre ele pentru a le determina să-i trimită fotografii indecente.

“Astfel, autorul faptei ar fi comunicat victimelor că deţine clipuri video compromiţătoare cu ele, pe care le va posta pe internet, dacă nu îi vor  trimite fotografii indecente cu ele. Individul ar fi lăsat impresia fetelor că are cunoştinţe despre aspecte personale din viaţa lor. După ce a primit fotografii compromiţătoare de la unele minore, bărbatul ar fi trimis imagini cunoscuţilor acestora pe internet, şi ar fi continuat cu ameninţările, pentru a le determina să îi trimită şi alte fotografii, precum şi pentru a accepta întreţinerea de relaţii sexuale”, se arată în comunicatul IPJ Tulcea.

Bărbatul este urmărit penal pentru şantaj.