Trei soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi şapte răniţi în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, care şi-au exprimat regretul faţă de agravarea situaţiei în această zonă, transmite AFP.

Trei dintre soldaţii noştri au fost ucişi, alţi şapte răniţi în lupte. Situaţia pe linia frontului s-a agravat considerabil', cu 79 de tiruri — dintre care 26 cu ajutorul armamentului greu — lansate de rebelii proruşi contra poziţiilor armatei ucrainene, a anunţat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Oleksandr Motuzianik.

La rândul lor, rebelii proruşi au acuzat forţele guvernamentale ucrainene că şi-au intensificat tirurile asupra mai multor localităţi din teritoriul separatist, fără a preciza numărul victimelor.

Conflictul armat ce opune armata ucraineană şi separatiştii proruşi, susţinuţi militar de Rusia potrivit Kievului şi Occidentului, s-a soldat cu peste 9.000 de morţi de la începerea crizei, în urmă cu doi ani.

De la instaurarea încetării focului în luna septembrie, luptele în estul Ucrainei s-au redus treptat în intensitate, deşi confruntări între armata ucraineană şi rebelii proruşi au loc sporadic. Negocierile de pace au rămas totuşi într-un punct mort de mai multe luni.

Agerpres