Procurorii DNA se află miercuri la Ministerul Finanţelor pentru a ridica un raport al Corpului de control al ministrului privind contracte dintre Loteria Română şi compania Novomatic, potrivit unor surse care susţin că raportul ar semnala nereguli cu privire la anumite contracte încheiate de Loteria Română, iar documentul ar fi trebuit transmis procurorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care în prezent se derulează acţiunea DNA.

Ministerul Finanţelor Publice neagă informaţiile potrivit cărora Direcţia Naţională Anticorupţie face percheziţii la minister şi precizează că instituţia de control a solicitat doar o serie de documente de la Corpul de Control al ministrului cu privire la verificările efectuate la Loteria Română, se arată într-un comunicat al Finanţelor transmis, miercuri, AGERPRES.

'DNA nu face percheziţii la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Româna. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise. Precizăm că solicitarea de documente de către DNA este o practică obişnuită şi subliniem că Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia DNA toate documentele solicitate', se menţionează în comunicatul MFP.

Agerpres