Peste jumătate de kilogram de cannabis şi o cultură in-door, cu 30 de plante de cannabis, au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii DIICOT în urma unei acţiuni de prindere în flagrant şi a cinci percheziţii domiciliare efectuate pe raza a trei judeţe.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii DIICOT Ploieşti au prins în flagrant, pe 15 mai, la Constanţa, două femei care aveau asupra lor peste 400 de grame de cannabis, destinate comercializării. De asemenea, la data de 16 mai, poliţiştii şi procurorii au efectuat cinci percheziţii (trei în Judeţul Prahova, una în Judeţul Constanţa şi una în judeţul Tulcea), în urma cărora au depistat aproximativ 100 de grame de cannabis, precum şi o cultură in-door cu 30 de plante de cannabis, prevăzută cu sisteme de încălzire şi iluminare, precum şi 3 cântare electronice. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 25 de persoane, pentru audieri.
Dintre acestea, şapte persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 46 de ani, sunt bănuite de trafic şi consum ilicit de cannabis, fapte comise în judeţele Prahova, Constanţa şi Tulcea.
Patru dintre acestea au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv, iar faţă de alte două s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Suportul de specialitate a fost asigurat de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. La acţiune au participat şi poliţiştii de la BCCO Constanţa, SCCO Tulcea, IPJ Tulcea, precum şi jandarmi. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.