Israelul va riposta la orice ameninţare din partea Iranului, a avertizat premierul Benjamin Netanyahu, în contextul consolidării influenţei iraniene în Siria şi în Liban, în apropierea frontierelor israeliene, relatează cotidianul The Jerusalem Post.

În cursul unei vizite în Kazahstan, Benjamin Netanyahu a fost întrebat ce mesaj ar transmite Iranului.

Netanyahu a adresat următorul avertisment liderilor regimului islamist de la Teheran: "Nu ne ameninţaţi; nu suntem un iepure, suntem un tigru. Dacă ne ameninţaţi, vă puneţi singuri în pericol".

Iranul a avertizat în mai multe rânduri că vrea distrugerea Israelului. Întrebat dacă este într-adevăr convins că regimul islamist iranian vrea distrugerea Israelului, Netanyahu a răspuns: "Da, cred acest lucru".

Israelul este preocupat că victoriile obţinute recent de armata siriană în regiunea Alep vor creşte influenţa Iranului în apropierea frontierelor sale. Membri ai Gardienilor Revoluţiei iraniene au fost detaşaţi în Siria pentru a oferi susţinere trupelor guvernamentale în războiul civil. Iranul este principalul susţinător regional al Administraţiei Bashar al-Assad. În plus, Iranul oferă susţinere financiară şi logistică mişcării şiite libaneze Hezbollah, activă în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul.

Mediafax