Un fragment metalic găsit la locul accidentului ar indica faptul că avionul companiei Malaysia Airlines care efectua cursa MH17 a fost doborât în estul Ucrainei de o rachetă sol-aer Buk de fabricaţie rusească, a anunţat joi postul de televiziune olandez RTL, relatează Eurnonews.

Fragmentul metalic a fost găsit în satul Hrabove, în apropiere de locul accidentului, de către un jurnalist al postului de televiziune RTL.

RTL dă asigurări că fragmentul metalic a fost analizat de experţi internaţionali.

Biroul olandez însărcinat cu ancheta a făcut apel la prudenţă.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de provocarea tragediei.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie în estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Ucraina şi Statele Unite afirmă că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată separatiştilor ucraineni proruşi de Moscova, ceea ce Rusia neagă, acuzând în schimb forţele ucrainene.

Într-un prim raport de anchetă publicat în septembrie, anchetatorii internaţionali au apreciat că Boeingul a fost perforat în zbor de "proiectile cu mare viteză", fără a confirma ipoteza unei rachete. Un raport final este aşteptat în vara lui 2015.