Una dintre navele care participă la exerciţiul militar NATO din Marea Neagră a acostat la Constanţa. Militari şi nave ale Forţelor Navale Române desfăşoară în Marea Neagră un exerciţiu militar NATO. Alături de Fregata "Regele Ferdinand" la activităţile de instruire participă vor lua parte opt nave militare, trei aeronave  româneşti, un submarin, cinci aeronave şi şase nave militare străine, cu aproape 2.000 de militari din opt state participante.
Fregata portugheză "Dom Francisco de Almeida" a ajuns în portul Constanţa pentru exerciţiul multinaţional de luptă împotriva submarinelor, organizat de Forţele Navale Române. Pe tot parcursul drumului în apele internaţionale, nava a fost supravegheată şi urmărită de o navă rusească.

Nava portugheză are la bordul său armament destinat în special să raspundă atacurilor antiaeriene. La bordul fregatei se află şi un elicopter care poate interveni în orice moment pentru aprovizionare sau acordare de prim-ajutor.

La exerciţiul militar Sea Shield 15 va participa şi fregata românească "Regele Ferdinand".

Exerciţiul multinaţional Sea Shield este organizat de Forţele Navale Române şi se va desfăşura săptămâna viitoare. La operaţiune participă o grupare navală NATO formată din trei fregate din Olanda, Portugalia şi România, un submarin şi nave de suport.