Presa cubaneză oficială a publicat, luni, primele fotografii după aproape şase luni cu fostul preşedinte Fidel Castro, în timp ce starea de sănătate a acestuia face în mod constant obiectul unor zvonuri pesimiste, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

"Fidel este o fiinţă excepţională", titrează un articol publicat de portalul de Internet Granma, ilustrat cu o serie de instantanee realizate în cursul unei întâlniri între părintele revoluţiei cubaneze, în vârstă de 88 de ani, şi liderul Federaţiei studenţilor universitari, Randy Perdomo Garcia. Textul, semnat de acesta din urmă, dezvăluie că fotografiile au fost realizate la o întâlnire la 23 ianuarie, la domiciliul fostului şef de stat, în vestul capitalei Havana.

Fidel Castro nu a mai apărut în public de peste un an. Tăcerea sa, remarcată în momentul anunţării reluării relaţiilor cu Statele Unite la 17 decembrie, a relansat numeroase speculaţii.

La sfârşitul lui ianuarie, autorităţile din insulă au dezminţit zvonurile publicând o scrisoare a lui Fidel Castrom adresată aceleiaşi federaţii studenţeşti. În această scrisoare, el îşi exprima neîncrederea în vechiul său inamic american, precizând că nu a "schimbat niciun cuvânt" cu oficialii de la Washington.

Mediafax