Procuratura din Coreea de Sud a arestat-o, pentru presupusă luare de mită şi deturnare de fonduri, pe Shin Young-ja, directoarea Fundaţiei Lotte şi fiica fondatorului Grupului Lotte, cel de-al cincilea conglomerat ca mărime din această ţară asiatică, informează EFE.

Tribunalul Central din Seul a considerat că 'există motive serioase' să se creadă că acuzata, în vârstă de 73 de ani, a primit 3 miliarde de woni (2,34 milioane de euro) sub formă de mită de la fostul preşedinte al unei firme de cosmetice din Coreea de Sud, a relatat Yonhap.

Totodată, procurorii o acuză pe Shin, fiica nonagenarului Shin Kyuk-ho, că a deturnat circa 4 miliarde de woni din banii companiei către o firmă înregistrată pe numele fiului ei.

Lotte, care are importante relaţii de afaceri şi în ţara vecină, Japonia, este al cincilea 'chaebol', conglomerate de companii care acaparează puterea economică în Coreea de Sud şi care dispun de proprietăţi imobiliare extinse şi valoroase în întreaga ţară.

Grupul Lotte s-a aflat în atenţia publică şi anul trecut din cauza unui război deschis pentru controlul companiei între doi dintre fiii fondatorului, Shin Kyuk-ho, în vârstă de 93 de ani.