Aproape 800 de suporteri unguri au venit în România cu trenul, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în gările din Curtici şi Arad au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre „Ungaria! Ungaria“, potrivit Mediafax. Forţele de ordine nu au putut aplica sancţiuni. Un tren special pentru suporterii unguri care vor participa la meciul dintre cele două naţionale de fotbal a intrat în ţară la ora 2, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a staţionat aproximativ o oră, timp în care autorităţile de frontieră au verificat documentele pasagerilor.

Trenul a venit de la Budapesta, având 780 de pasageri, iar pe locomotivă sunt pictate chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti din Ungaria.

În Curtici, aproximativ o sută de jandarmi, poliţişti, trupe seciale de intervenţie, dar şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a menţine ordinea pe perioada staţionării garniturii, însă suporterii unguri au fost gălăgioşi în permanenţă, strigând de la ferestre „Ungaria! Ungaria“. Mulţi dintre ei aveau în mâini sticle sau doze de bere, pe care le-au aruncat pe ferestre imediat ce garnitura s-a pus în mişcare pentru a pleca spre Arad. Totodată, mai mulţi suporteri au aruncat petarde din tren, când se afla în mişcare. La frontieră, în Gara Curtici, alături de suporteri au urcat şi poliţişti şi jandarmi români, pentru a-i escorta până în Capitală.

Cu toate acestea, ungurii au fost zgomotoşi şi au aruncat câteva petarde şi sticle de bere şi când au trecut prin Gara Arad.

„Nu s-a considerat că suporterii au pus în pericol siguranţa publică. Nu s-a aplicat nicio sancţiune pe raza judeţului Arad“, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.