Un spital din Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, a fost duminică, în ziua Paştelui ortodox, ţinta unui atac cu obuze, au anunţat autorităţile locale, precizând că tirurile nu au făcut victime, transmite Agerpres.
 
"Patru obuze de mortier au căzut asupra Spitalului Nr. 21 duminică dimineaţa. Trei au explodat pe teritoriul spitalului, iar unul a căzut pe acoperiş şi nu a explodat", a indicat Ivan Prihodko, şeful administraţiei districtului Kuibîşevski din vestul oraşului Doneţk, potrivit site-ului oficial al separatiştilor.

El a adăugat că tirurile au venit dinspre Piski, localitate aflată sub controlul forţelor ucrainene şi situată în apropiere de ruinele aeroportului din Doneţk, ocupat din ianuarie de rebeli.

În pofida armistiţiului instaurat la 15 februarie, care este în general respectat, lupte sporadice mai au loc în estul prorus al Ucrainei, în special în împrejurimile aeroportului Doneţk şi în localitatea Şirokin, situată la 10 kilometri de portul strategic Mariupol, ultimul mare oraş din zona de conflict care se mai află sub controlul Kievului.

Misiunea de supraveghere a OSCE, prezentă în zona de conflict, a semnalat duminică, într-un comunicat, "reluarea luptelor, sâmbătă seara, la Şirokin, după trei zile de acalmie".
La rândul său, armata ucraineană a anunţat "o intensificare a activităţilor de cercetare aeriană din partea inamicilor".