Jandarmi italieni au sosit, pentru a asigura ordinea, la Consulatul român de la Torino, unde peste 5.000 de oameni stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

La orele prânzului, la Consulatul român de la Torino au sosit mai mulţi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care peste 5.000 de români stau la coadă pentru a vota, iar unii au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aştepte ore în şir pentru a putea vota.

"Coada este foarte mare, se întinde pe aproape un kilometru. 5.000 de oameni aşteaptă la codă să voteze. Forţele de ordine au sosit la Consulat pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care oamenii sunt revoltaţi de faptul că la fiecare jumătate de oră se permite intrarea a 40-50 de persoane în curtea instituţiei şi apoi porţile se închid", a precizat, pentru MEDIAFAX, Adrian Chifu, consilier local la Verbania.

Cei care au venit la Consulat înainte de deschiderea urnelor au reuşit să voteze după două ore şi jumătate, dar acum timpul de aşteptare este mult mai mare, oamenii fiind nevoiţi să stea ore în şir la cozi.

Secţia de votare de la Consulatul de la Torino are şapte ştampile şi toţi membrii biroului sunt prezenţi. Această secţie este singura din Torino, deşi în oraş şi în împrejurimi trăiesc aproximativ 100.000 de români.

Secţia de vot s-a dovedit insuficientă şi la primul tur, când mai multe sute de persoane nu au putut vota.