ANM a emis joi o avertizare cod portocaliu de ploi pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea şi Caraş-Severin.

Avertizarea este valabilă între orele 8 şi 11, în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin.

Potrivit ANM, se vor semnala ploi abundente - în intervalul atenţionat va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă în jur de 15 - 20l/mp, în zonă acumulându-se până la ora 08 cantităţi de apă în jur de 50 l/mp. Ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50...60 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, valabilă până la ora 12:00, pe arii extinse în judeţul Teleorman, sudul judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vestul judeţului Ialomiţa şi sudul şi estul judeţului Buzău.

Se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge local 55...65 km/h.

Judeţele Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi jumătatea de nord a judeţului Argeş sunt, până joi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vânt.

Potrivit unei avertizări emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul cuprins între 16 aprilie, ora 18.00 şi 17 aprilie, ora 20.00, va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 litri pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50- 60 kilometri pe oră