Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Poliţia au început o anchetă după ce părintele unei eleve de 14 ani de la Şcoala "Anişoara Odeanu” din Lugoj a depus o sesizare în care acuză un profesor în vârstă de 55 de ani că ar fi pretins favoruri sexuale pentru mărirea unor note.

Inspectorul general al ISJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că o anchetă a fost începută la Şcoala "Anişoara Odeanu” din Lugoj, după ce părintele unei eleve din clasa a VIII-a a depus o sesizare în care acuză un profesor de hărţuire sexuală.

"Am fost sesizată de către doamna director, care a zis că există o sesizare înregistrată la nivelul unităţii de învăţământ de părintele unei eleve din clasa a VIII-a, care elevă a înregistrat un profesor cu o atitudine necorespunzătoare faţă de ea, practic se insinuează că ar fi vorba despre o hărţuire sexuală. Am sugerat unităţii de învăţământ să aplice legislaţia în vigoare, să constituie urgent un consiliu de administraţie şi să constituie comisia de cercetare disciplinară”, a declarat Danielescu

Ea a precizat că în dosarul depus la Poliţie se găseşte şi o înregistrare audio a incidentului.

"Conducerea unităţii de învăţământ a sesizat Poliţia, punând la dispoziţia acestora şi proba vocală care a fost adusă împreună cu sesizarea făcută de către părinţi. La acest moment se face o anchetă, nu ştim dacă se va lua în considerare şi varianta suspendării, până la definitivarea cercetării acestui profesor, dacă este considerat un pericol, nu cunoaştem aceste amănunte până nu avem hotărârea Consiliului de Administraţie”, a adăugat Aura Danielescu.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Timiş, poliţiştii au început o anchetă, în paralel cu cea a ISJ, după ce au fost sesizaţi de tatăl unei fete de 14 ani şi de către directorul şcolii gimnaziale că un profesor în vârstă de 55 de ani i-ar fi pretins tinerei favoruri sexuale pentru a avea rezultate mai bune la una dintre disciplinele studiate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru hărţuire sexuale, poliţiştii urmând să stabilească cu exactitate circumstanţele producerii acestui incident.