Mohammed Emwazi, identificat de presă drept "John Jihadistul", le-ar fi cerut scuze părinţilor săi pentru ruşinea creată familiei, dar fără a-şi exprima vreo remuşcare pentru uciderea barbară a ostaticilor occidentali, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Familia Emwazi a fost nevoită să se ascundă de când identitatea lui a fost descoperită, potrivit Daily Mail. Aceasta a fost sfătuită să îşi părăsească locuinţa pentru a fi în siguranţă, iar acum mama lui trăişte într-un loc secret, sub proteţia poliţiei, împreună cu patru dintre cei cinci fraţi şi surori ai lui Mohammed. Tatăl acestuia şi sora sa mai mare se află în Kuwait.

The Sunday Times susţine că Emwazi a trimis scuzele printr-o parte terţă pentru "problemele şi necazurile pe care le-a provocat dezvăluirea identităţii sale". În credinţa islamică se crede că cei care nu se supun sau nu îşi respectă părinţii sunt mai predispuşi să meargă în iad.

Premierul kuwaitian i-a spus tatălui lui Emwazi, Jasem, să se distanţeze public de acţiunile fiului său cerându-şi scuze sau să părăsească ţara.

Kuwaitienii au devenit tot mai frustraţi de mesajele contradictorii venite din partea tatălui lui Mohammed Emwazi, cetăţean britanic în vârstă de 51 de ani. Săptămâna trecută, acesta i-a spus unui fost coleg de serviciu că fiul lui este un "câine" şi că speră să moară. După doar câteva zile, avocaţii lui Emwazi din Kuwait au sugerat că nu există "nicio dovadă" că bărbatul mascat care apare în înregistrările video este Mohammed.

Emwazi s-ar afla în Kuwait cu fiica sa mai mare Asma, în vârstă de 25 de ani, de cel puţin doi ani. Soţia sa, Ghaneya, şi alţi patru copii au rămas la Londra şi sunt acum păziţi de poliţie într-un hotel, cu un cost estimat la 5.000 de lire sterline pe zi.

Ca membri ai grupării etnice apatride Bedoon, membrii familiei Emwazi au primit azil în Marea Britanie pretinzând că au fugit din Kuwait de teama persecuţiilor.