Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, 9 percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, la persoane suspectate că au solicitat pe nedrept ajutoare, susţinând că activitatea le-a fost afectată de pandemia de coronavirus. 85 de persoane sunt căutate pentru a fi audiate.

 

”În această dimineaţă, 22 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, opt dintre acestea fiind în judeţul Dâmboviţa şi unul în judeţul Argeş. De asemenea, vor fi puse în aplicare 85 de mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri”, a transmis, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

 

Sursa citată a precizat că dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.

 

”Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada noiembrie 2020 - martie 2021, prin sprijinul administratorilor a două societăţi comerciale, s-ar fi întocmit în fals contracte de prestări servicii prin intermediul cărora s-ar fi atestat că, pe fondul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică desfăşurată”, au mai transmis poliţiştii.

 

Aceştia precizează că, ulterior, în baza documentelor întocmite, s-ar fi obţinut indemnizaţii necuvenite de la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de peste 440.000 de lei.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro