Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat o altă alertă alimentară după ce au fost descoperite produse contaminate cu Salmonella. Care sunt judeţele care au distribuit lotul de produse şi ce lot a fost comercializat? Toţi românii trebuie să ştie asta! ,,A fost iniţiată retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui articol”, anunţă autorităţile.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat o alertă alimentară după ce au fost descoperite ouă contaminate cu Salmonella.

ANSVSA a anunţat în cursul zilei de vineri faptul că a identificat salmonella în fecalele de la o fermă de găini. Specialiştii au decis astfel să retragă de pe piaţă ouăle de la firma SC Bocancii SRL din Hunedoara.

Compania avea distribuite ouă în trei judeţe: Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin. Mai exact, este vorba despre localităţile Hunedoara, Petroşani, Târgu Jiu, Petrila, Vulcan, Haţeg şi Caransebeş.

Motivul rechemării loturilor a fost prezenţa de Salmonella enteritidis în fecale de la găinile fermelor. Cantitatea totală distribuită în perioada cuprinsă între 28.02.2022 – 02.03.2022 a fost de 49.500 de bucăţi.

„Vă informăm, ca urmare a prezenţei unui serotip de salmonella înalt patogen din fecale de la găinile ouătoare, SC BOCANII SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a articolului menţionat mai jos:

Motivul rechemării: prezenţa SALLMONELA ENTERITIDIS în fecale. Denumire produs: Ouă de găină pentru consum”, arată anunţul autorităţilor.