O tragedie s-a produs astăzi la uzina de armament din Băbeni, judeţul Vâlcea, după ce o mină antipersonal a explodat şi a ucis trei oameni. Din primele informaţii, se pare că nenorocirea s-ar fi produs în timpul unei acţiuni de dezamorsare a acestei mine.

De asemenea, doi oameni sunt răniţi foarte grav.

″În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, citat de Agerpres.

Potrivit ISU Vâlcea, din primele informaţii reiese că sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie. Alte trei persoane, conştiente, sunt preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat pentru News.ro că primele date de la faţa locului arată că explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi. Nu se cunosc deocamdată, oficial, cauze ale deflagraţiei.

Uzina Mecanică Băbeni este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO. Unitatea a fost înfiinţată în 1983 iar în 1996 a devenit sucursală a Romarm SA. În anul 2014 a devenit parte a grupului EnergoTech. Conform site-ului companiei-mamă, uzina din judeţul Vâlcea proiectează şi gabrică muniţie, ambalaje pentru arme şi muniţie şi oferă training specializat pentru piro-tehnicieni.