Un şofer a fost filmat, pe autostradă, în timp ce conducea şi făcea depăşiri cu un copil în braţe. Pe bancheta din spate a maşinii se afla un alt copil, care nu era prins într-un scaun special sau cu centura de siguranţă. Iar şoferul a părut foarte deranjat în momentul în care conducătorul auto care a făcut filmarea i-a atras atenţia.

 

Şoferul care filmează: Ce faci, mă, tu? Deşteptule! Uite, pe autostradă!

 

Enervat că este apostrofat că îi pune copilului viaţa în pericol, şoferul inconştient îi face semn telespectatorului Digi24 care a surprins aceste imagini pe Autostrada Bucureşti Piteşti, la nici zece kilometri de la ieşirea din Capitală, să îşi vadă de drum.

 

Emil Gătej, specialist în condus defensiv: Este extrem de periculos, în momentul unui accident, chiar uşor, airbagul iese din volan cu 300 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că acel copil va fi lovit foarte puternic, ca şi când l-am lovi cu o minge de baschet sau cu un pepene.

 

În imagini se vede că pe bancheta din spate mai este un copil, care, de asemenea, nu e într-un scaun special şi nici nu are centura de siguranţă pusă.

 

Emil Gătej, specialist în condus defensiv: Cei din spate sunt puşi în situaţia de a se rostogoli prin maşină şi a se lovi de tot ce e în jur.

 

Filmarea, care începe cu câteva sute de metri mai înainte, surprinde inclusiv momentul în care maşina depăşeşte un camion.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro