Vor fi amenzi pentru lipsa măştilor din spaţiul public. Nelu Tătaru, ministrul Sanatatiii a făcut anunţul. Într-o emisiune de la TVR, ministrul asigura faptul că vor fi amenzi pentru nepurtatul măştilor în spaţiul public închis.

 

Într-o intervenţie la TVR, ministrul explica faptul că, după 15 mai, România se va baza pe spiritul civic al tuturor cetăţenilor, dar nu exclude posibilitarea amendărilor oamenilor în cazul în care aceştia nu vor să poarte măşti în spaţiul public închis:

 

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideţi, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista şi o sancţiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne.”, a spus Nelu Tătaru, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

 

Deja există amenzi pentru nepurtatul măştilor în spaţiul public

În mai toate oraşele în care s-a instituit obligativitatea purtării măştilor, exista şi contravenţii pentru nerespectarea regulamentelor intrate în vigoare.

 

Persoanele care nu poartă măşti sau mijloace similare de protecţie pot fi sancţionate de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu amenzi de la 100 la 500 de lei sau cu avertisment. Edilul local a menţionat însă că primele măsuri vor fi avertismentele, pentru ca oamenii să conştientizeze cât de importantă este protejarea împotriva răspândirii virusului  prin toate mijloacele. „Nu vrem să amendăm oamenii, vrem să-i facem să înţeleagă cât de important este să se protejeze de acest nou c0r0navirus”, a conchis Rîşteiu

 

 

 

 

sursa: www.mgnews.ro