Ce români vor primi suma de 1.450 de lei înainte de Paşte. PSD a făcut marele anunţ. Voucherele de vacanţă urmează să fie acordate înainte de sărbătorile de Paşte. Informaţia a fost făcută publică de către deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuţ, care este de părere că relansarea proiectului şi extinderea acestuia către sectorul privat reprezintă o reuşită a turismului românesc.

 

Românii care vor primi 1.450 de lei înainte de Paşte

Este vorba despre voucherele de vacanţă pe care unii dintre angajaţi le primesc, în afară de salariu.

 

„România deţine un potenţial turistic comparabil cu cel al celor mai puternice state ale Europei. Promovarea turismului intern şi încurajarea antreprenorilor locali din fiecare judeţ şi de a dezvolta noi servicii la standarde tot mai înalte va deschide un nou capitol în dezvoltarea turismului în România”, a spus Radu-Marcel Tuhuţ.

 

Voucherele de vacanţă aferente anului 2021 se emit numai pe suport electronic, iar acestea o valoare totală de 1.450 de lei. Perioada de valabilitate este de un an de la data emiterii. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a avertizat luna aceasta că amânarea acordării voucherelor de vacanţă sabotează programul de ”Înscrieri timpurii” pentru litoralul românesc.

 

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru 2022 a fost aprobată la finalul anului 2021

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru 2022 a fost aprobată la finalul anului 2021, printr-un efort al întregii industrii turistice, iar Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a avut un rol important în aceste demersuri, în calitate de membru al Alianţei pentru Turism (APT).

 

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, angajaţii instituţiilor publice primesc perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei fiecare, iar impactul bugetar fiind de 8,65 miliarde de lei în total.

 

„Instituţiile publice (…), indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, se indică în textul propunerii de act normativ, ce modifică o ordonanţă mai veche privind acordarea tichetelor.

 

Impactul cheltuielilor bugetare determinat de acordarea voucherelor de vacanţă

„Impactul asupra cheltuielilor bugetare determinat de acordarea voucherelor de vacanţă în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2026 este de circa 8,65 miliarde lei. Voucherele se vor acorda cu încadrare în sumele prevăzute cu această destinaţie în bugetul aprobat pe fiecare an în parte”, se arăta în nota de fundamentare a proiectului.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro