Gheorghe Ştefan, cunoscut drept “Pinalti”, este în libertate liber! Judecătorii de la Tribunalul Ploieşti au admis cererea sa privind eliberarea condiţionată din penitenciar. Decizia este una  definitivă.

Pinaltia fost primar al oraşului Piatra Neamţ şi a ajuns în spatele gratiilor pentru fapte de corupţie în dosarul Strongmontaj.

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ se afla după gratii pentru fapte de corupţie, în dosarul Strongmontaj. A primit trei ani şi nouă luni de închisoare. A stat în penitenciar 140 de zile, la Ploieşti.

Decizia instanţei de judecată:

Admite contestaţia formulată de persoana condamnată Ştefan Gheorghe, în prezent aflat în Penitenciarul Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 2113/03.10.2018 pronunţată de Judecătoria Ploieşti. Desfiinţează sentinţa contestată şi, în consecinţă: În baza art.587 Cod proc. penală rap. la art.60 Cod penal anterior şi art. 6 Cod penal, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnat. Constată îndeplinite condiţiile disp. art.59 şi urm. Cod penal anterior şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului Ştefan Gheorghe de sub puterea MEPI nr. 1707/2018 emis de Tribunalul Dâmboviţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Atrage atenţia condamnatului asupra disp. art.61 Cod penal anterior privind efectele liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămasă neexecutată. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.11.2018
.