Aproape 170 de persoane plasate în arest la domiciliu sau puse sub control judiciar în ultima săptămână se află sub supravegherea poliţiştilor, care verifică dacă îşi respectă obligaţiile din cadrul măsurilor preventive decise de magistraţi.

În perioada 17 - 24 februarie, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 169 de persoane, dintre care 38 sunt în arest la domiciliu şi 131 sunt cercetate sub control judiciar, a anunţat, duminică, Poliţia Română.

De asemenea, 23 de persoane care erau sub control judiciar sau în arest la domiciliu au ieşit de sub supravegherea Poliţiei, după ce pentru unele dintre acestea măsurile preventive au fost înlocuite cu arestul preventiv, iar pentru altele s-au dispus în instanţă pedepse cu executare sau cu suspendare.

Astfel, nouă dintre persoanele care erau sub control judiciar au fost condamnate, dintre care şapte cu executare şi două cu suspendare, iar zece au fost arestate preventiv. O altă persoană care era sub control judiciar a fost plasată în arest la domiciliu, rămânând astfel sub supravegherea poliţiştilor.

Alte patru persoane care erau în arest la domiciliu au ieşit de sub supravegherea Poliţiei, una pentru că a primit condamnare la închisoare cu executare şi trei pentru că au fost arestate preventiv.

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Poliţiştii verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă, a precizat Poliţia Română.