Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri, alături de campionul naţional la ciclism Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

Toate fondurile strânse vor fi direcţionate în scop caritabil şi oricine doreşte să susţină iniţiativa poate contribui cu o donaţie, pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Turul ciclist caritabil "Cărţile copilăriei pe bicicletă" se va desfăşura în perioada 23 aprilie - 3 mai şi va include 13 judeţe, parcurse în nouă zile, din Sighetu-Marmaţiei până în Constanţa.

"53,3% dintre români au probleme de alfabetizare şi, prin urmare, scopul «Cărţile copilăriei pe bicicletă» este să obţinem susţinerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel naţional. Educaţia este o investiţie în viitor, iar, prin intermediul donaţiilor şi al cluburilor de lectură, dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le şansa pe care fiecare dintre ei o merită", a declarat principele Nicolae al României.

Toţi cei care doresc să pedaleze alături de principele Nicolae sunt invitaţi să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în oraşele Sighetu-Marmaţiei, Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Sinaia, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa.

Cei care nu practică acest sport şi doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliştilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta şi susţine cauza cu o donaţie online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul naţional de lectură "Cărţile copilăriei", prin care Asociaţia Curtea Veche realizează donaţii de carte şi creează cluburi de lectură în comunităţi din medii defavorizate.