Incident tragic la Timişoara. Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, iar alte şase persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriţei au ajuns la spital, după ce în imobil s-ar fi făcut dezinsecţie.

 

Autorităţile din Timişoara au anunţat primele rezultate ale anchetei toxicologice efectuate în blocul în care au murit trei persoane, după ce, pe data de 14 noiembrie, o firmă a efectuat operaţiuni de dezinsecţie-deratizare.

 

Primele rezultate au indicat existenţa unei substanţe neurologice, la etajele 3 şi 4 ale imobilului.

 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş au anunţat, luni, că “există suspiciunea unei cauze toxice” în imobilul de pe strada Mioriţei.

 

Toţi locatarii imobilului au fost evacuaţi şi vor fi duşi la spital pentru analize medicale.

 

“La ora 12.40 am fost informaţi de către UPU SMURD referitor la o situaţie apărută la o adresă din Timişoara, str. Mioriţa nr. 10. Într-o perioada scurtă, începând de vineri 15.11.2019 au avut loc 3 decese. 2 copii (9 zile, 3 ani) şi un adult (29 ani). Şi încă 2 copii internaţi la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu. Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunţat DSP şi Poliţia. Din partea ISU Timiş s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare”, a transmis ISU Timiş.

 

La Prefectura Timiş a avut loc Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a stabilit evacuarea blocului de locuinţe. De asemenea, locatarii imobilului vor fi duşi la Urgenţe pentru recoltarea de analize medicale.

 

“La ora 14.00 a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje, în total 200 de apartamente)”, a mai transmis ISU Timiş.

 

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a mai dispus evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele două spitale din Timişoara, cazarea persoanelor în spaţiile identificate la nivelul municipiului Timişoara, asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş, centralizarea datelor referitoare la adresă din partea STS şi UPU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate, executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor, executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş, activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comandă mobil.

 

La faţa locului echipajul CBRN din cadrul ISU Timiş face măsurători în toate apartamentele.

 

Trei oameni au murit

 

Nouă oameni au ajuns, în ultimele zile, la spital, iar toţi sunt locatari ai aceluiaşi bloc de locuinţe situat pe strada Mioriţei din Complexul Studenţesc din Timişoara. Dintre cei nouă ajunşi la spital, trei au decedat, potrivit News.ro.

 

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte.

 

Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

 

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi.

 

“15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă. Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei”, a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

 

Medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

 

Vecinii au spus că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc.

 

Strada Mioriţei a fost complet blocată, fiind mobilizate forţe de intervenţie, inclusiv echipa CBRN. Se ia în calcul inclusiv evacuarea blocului de locuinţe.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro