Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa pentru acordarea de gratuitate la transportul public în comun a elevilor şi studenţilor a fost depus la 21 iulie, iar termenul de 30 zile în care municipalitatea se poate opune măsurii a trecut, astfel că gratuitatea a primit acord tacit din partea Primăriei Constanţa, conform Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001.

Propunerea de gratuitate a venit din partea Federaţiei Tinerilor din Constanţa, care a propus şi a susţinut, în şedinţa Consiliului local Constanţa din 30 septembrie 2016, ca pe viitor să se acorde gratuitate la transportul local pentru elevii şi studenţii constănţeni. Asociaţia Elevilor din Constanţa a reiterat acest demers în luna martie 2017.

Proiectul de hotărâre a fost depus pe data de 21 iulie 2017, iar până în prezent Direcţia financiară a Primăriei nu s-a opus acestui proiect, trecând cele 30 de zile necesare în care Primăria se poate opune unui proiect de hotărâre.

Astfel, potrivit articolului 44 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, raportul Primăriei este considerat favorabil. Mai mult, Comisia de servicii publice din Consiliul local a avizat favorabil, în mod explicit, propunerea.

SURSA: Adevarul.ro