Un băiat de clasa a opta şi o fată de clasa a şasea au avut relaţii intime în toaleta şcolii, într-o comună din judeţul Călăraşi. Scandalul a izbucnit după ce băiatul s-a lăudat pe internet. Directoarea adjunctă susţine că directorul ştia şi a încercat să muşamalizeze întâmplarea. Acum au aflat şi părinţii, primăria, poliţia şi Parchetul.

 

Daniela Dan, director adjunct al Şcolii Generale Budeşti, din Călăraşi: "Aici este toaleta elevilor, unde s-a întâmplat cazul! La fete! Aici! Vreau să vă spun că nu a durat foarte, foarte mult, ci chiar foarte puţin. Elevii într-adevăr erau la ore. Au cerut la toaletă. În timpul ăla aici era linişte perfectă. Au cerut la toaletă, li s-a dat drumul pentru că este legal. După care au revenit în clasă".

 

Cazul s-a întâmplat pe 19 februarie. Despre relaţiile intime dintre cei doi elevi minori s-a aflat însă în oraş, abia după ce băiatul s-a lăudat în faţa prietenilor, iar prietenii l-au pârât pe reţelele de socializare.  

 

Ionel Matei, viceprimarul localităţii Budeşti: Învăţăm copiii să facă sex în şcoală? Ce înseamnă asta?  

 

Daniela Dan, director adjunct al Şcolii Generale Budeşti: Am aflat de la elevi! Elevii au fost primii care au auzit, după care au venit părinţii fetei şi au purtat discuţii cu direcţiunea şi cu colegii mei care sunt diriginţi. Puţin s-a muşamalizat.

 

Reporter: În ce sens?

 

Daniela Dan: În sensul că nu au vrut să facă, ca să zic aşa, o popularizare a... Şi asta a condus spre, ca să zic aşa, spre stricarea imaginii şcolii.

 

Reporter: Cine a vrut să fie secret acest subiect?

 

Daniela Dan: Secret... Ca să fiu sinceră, domnul director a spus că dacă ţinem secret, dacă se ţine secret aici, vor fi protejaţi elevii.

 

Cazul este anchetat de poliţie, Parchet, Inspectoratul Şcolar al judeţului Călăraşi şi Primăria Budeşti. Deocamdată, minorii au fost despărţiţi. Eleva de 12 ani a fost transferată de familie la o şcoală din afara oraşului. Băiatul a rămas în şcoala din Budeşti, unde dascălii au intensificat paza, iar femeile de serviciu au primit o sarcină nouă: trebuie să supravegheze toaletele mai des. 

 

Mihaela Dumitraşcu, profesor la Şcoala Generală Budeşti, din Călăraşi: "Psihologul şcolar le-a propus să le facă consiliere, dacă sunt de acord, că numai prin cererea părinţilor se poate acest lucru. N-au vrut. S-a întocmit un grafic pentru femeile de serviciu care să supravegheze toaletele mai des. Noi, ca profesori de serviciu, de fiecare dată, intrăm în băi după ei. Nu ne ducem în cuşeta lor. Am încercat şi am discutat şi cu părinţii lui şi cu părinţii fetei, să îi facă să priceapă că a fost o greşeală enormă datorată hormonilor, vârstei, peste care trebuie să treacă cu uşurinţă".

 

Dincolo de hormonii vârstei, de teribilism şi mai ales de lipsa totală de educaţie sexuală din şcoala românească, scandalul provocat de cei doi elevi minori a pus pe jar comunitatea Budeşti, cu tot cu primărie!

 

Ilie Mihai, primarul comunei Budeşti, Călăraşi: "Atâta timp cât primarul oraşului Budeşti nu a fost înştiinţat de cele întâmplate în şcoala oraşului Budeşti, nu eu propun ca domnul director să fie înlocuit din funcţie sau schimbat. Dar i-aş recomanda să-şi dea demisia."

 

Directorul acuzat că a dorit muşamalizarea cazului s-a învoit astăzi de la şcoală din motive medicale. Dascălii spun că avut tensiunea mare şi s-a simţit rău. Jurnaliştii Digi24 l-au căutat telefonic pentru a-i afla părerea despre scandalul izbucnit în şcoală, dar fără succes.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro