Poliţiştii primesc din acest an sporuri de 75% din salariu, atunci când lucrează sâmbătă, duminica sau în zilele de sărbători legale, a anunţat liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, care a spus că ministrul de resort a semnat ordinul respectiv.

"Astăzi, domnul ministru de Interne al nostru, Gabriel Oprea, a semnat un ordin de ministru, ordinul nr. 4, acea majorare salarială pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale în care poliţiştii lucrează", a declarat Coarnă, la Antena 3.
 
Coarnă a mai spus că ordinul de ministru a fost deja trimis la Monitorul Oficial, iar majorările salariale se fac începând cu luna ianuarie a acestui an.
 
Astfel, potrivit ordinului de ministru, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, indiferent dacă fac parte din personalul civil sau militar, vor primi o compensaţie de 75 la sută din salariul pentru o zi de lucru, pentru fiecare zi de week-end sau sărbătoare legală lucrată. 
 
În cazul în care, prin natura meseriei, angajatul MAI este obligat să vină la lucru într-o zi declarată prin lege ca fiind liberă, acestuia i se plăteşte în plus atât ziua lucrată, cât şi sporul de 75 la sută.