Preşedintele nu a dat detalii foarte multe despre noul criteriu, dar a precizat că un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii va fi emis mâine.

 

Update: La scurt timp după declaraţia preşedintelui, ministrul Educaţiei, citat de Edupedu, a anunţat că “se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică, iar decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10”.

 

Declaraţia integrală a preşedintelui Klaus Iohannis:

 

“La sfârşitul acestei săptămâni, se încheie vacanţa şcolară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârşitul săptămânii, vacanţa nu va fi prelungită şi, de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală. Este valabil pentru grădiniţe, şcoli, sistemul preuniversitar.

 

Va fi introdusă o nouă condiţie, şi anume gradul de vaccinare a personalului şcolii. Specialiştii vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

 

Subliniez, vaccinarea este singura şansă pentru a depăşi această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăşi o creştere a pandemiei şi concluzia este una tristă şi simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluţia, iar ea se numeşte vaccinare.”

 

Inspectoratele şcolare au început deja să publice listele cu rata de vaccinare a personalului fiecărei şcoli în parte.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro