Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 din Bucureşti au respins vineri cererea de eliberare condiţionată din penitenciar a lui Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF în guvernul Boc, potrivit minutei de şedinţă. Blejnar poate face contestaţie la Tribunalul Bucureşti.

 

În luna mai 2019, Curtea de Apel l-a condamnat pe Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupţie. În primă instanţă, Blejnar fusese condamnat la 6 ani de închisoare. Blejnar fusese trimis în judecată în decembrie 2016 de DNA Ploieşti pentru săvârşirea unei fapte de trafic de influenţă.

 

Mai precis, procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că în 2011 ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, administratorul firmei Romsys, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul. Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF.

 

Potrivit procurorilor, Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiţi mită.

 

Blejnar fusese arestat preventiv în acest dosar.

 

Minuta şedinţei:

Complet: C7 PENAL

Tip solutie: respinge cererea

Solutia pe scurt: În baza art. 587 alin. 2 Cpp, respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat BLEJNAR SORIN. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 28.10.2021. În baza art. 275 alin. 2 Cpp, obligă petentul condamnat la 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 26.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre 2069/2021 26.08.2021

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro