În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

 

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19.

 

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

 

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte 2 familii faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare.

 

Reamintim că, în urmă cu patru zile, alte două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, unul în Maramureş şi unul în Timiş. Cele două persoane vizate atunci au venit recent din Italia.

 

În schimb, primul pacient din Gorj (primul caz de coronavirus confirmat) s-a vindecat, după cum au anunţat medicii. A avut rezultat negativ la toate testele efectuate de după confirmare.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro