Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, susţine că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al anului.

 

„Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur şi eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani şi probabil că se va dovedi la fel şi la celelalte grupe de vârstă.

 

Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

 

Compania Pfizer a anunţat miercuri că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

 

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că compania intenţionează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.spotmedia.ro