“INSP a fost informat în această dimineaţă asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă ”indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară”, precizează autorităţile.

 

Potrivit autorităţilor persoana confirmată cu varianta indiană a coronavirusului a efectuat testul la cerere. Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.

 

Ministerul Sănătăţii precizează că investighează şi un focar de coronavirus în rândul a opt lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov, sosiţi din India. Dintre acestea, cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane au avut rezultate negative la testele Covid.

 

DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare).

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro